"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Євро тримається поблизу максимуму 7 тижнів до долара

Середа, 22 серпня 2012, 15:51

Євро стабільний поблизу семитижневого максимуму до долара на тлі надій на дії європейських політиків заради подолання боргової кризи.

По відношенню до долара євро торгується біля позначки 1,247 долара за євро у порівнянні з досягнутим у вівторок піком семи тижнів 1,2488 долара за євро, повідомляє агентство Reuters.

Інвестори сподіваються, що Європейський Центробанк на нараді 6 вересня оголосить про плани зниження вартості запозичень Іспанії та Італії.

На цьому тижні прем'єр-міністр Греції Антоніс Самарас зустрінеться з главою Єврогрупи Жан-Клодом Юнкером, а потім з президентом Франції Франсуа Олланд і канцлером Німеччини Ангелою Меркель, щоб, як передбачається, попросити про відстрочку скорочення бюджету Греції.

Реклама:

"Будь-які конструктивні коментарі, що дають Греції шанс на додаткові кошти, нададуть підтримку євро", - сказав директор з аналізу валютних ринків Commerzbank Ульріх Лейхтманн.

Наступними важливими подіями після наради ЄЦБ стануть вибори в Нідерландах, рішення Конституційного суду Німеччини з приводу фонду підтримки єврозони і зустріч міністрів фінансів Євросоюзу.

Стратеги Morgan Stanley припускають, що євро найближчим часом протестує рівень 1,26-1,27 долара, і радять купувати євро при падінні до 1,2415 долара.

Проти єни євро піднявся на 0,1% - до 98,97 єни у порівнянні з досягнутим у вівторок максимумом семи тижнів 99,18 єни за євро.

Долар до єни тримається поблизу 79,33 єни, піднявшись у понеділок до піку п'яти тижнів 79,66 єни за долар.
Гравці чекають публікації протоколу останнього наради ФРС. Якщо вони побачать у ньому натяки на можливість нового раунду "кількісного пом'якшення", це чинитиме тиск на долар.

Курс австралійського долара піднявся на 0,3% - до $1,0449.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: