Уряд виділив 748 тисяч на евакуацію українців із Сирії

Вівторок, 21 серпня 2012, 17:53

Кабінет міністрів виділив Міністерству надзвичайних ситуацій 748,4 тис гривень для здійснення невідкладної евакуації громадян України з Сирійської Арабської Республіки до України.

Відповідне розпорядження від 23 липня 2012 року № 581-р підписав прем'єр-міністр Микола Азаров, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

Згідно з текстом документа, Міністерству фінансів був доручено здійснити зазначені видатки за рахунок коштів резервного фонду держбюджету.

МНС, у свою чергу, зобов'язаний подати до Мінекономрозвитку, Мінфінансів та Державної казначейської служби звіт про використання коштів, виділених згідно з розпорядженням, до 30 жовтня 2012 року.

Реклама:

Як повідомлялося, евакуація українських громадян із Сирії у зв'язку із загостренням ситуації в цій країні почалася 26 липня. До вечора того ж дня 2 літаки з 62 українцями на борту сіли в аеропорту "Бориспіль" під Києвом.

1 серпня із Сирії (Алеппо і Дамаску) до "Борисполя" прилетів український літак Іл-76 із 177 громадянами України, 15 громадянами Польщі і 7 громадянами Сирії на борту.

Шляхом проходження було здійснено посадку в Дамаску, де на борт повітряного судна сіли інші пасажири.

Таким чином, кількість евакуйованих із Сирії громадян України досягла 239.

7 серпня в МЗС заявили, що ще 29 громадян України найближчим часом будуть евакуйовані із Сирії, а 14 серпня було заявлено про плани з евакуації 76 співвітчизників, зокрема, 15 серпня - 5 громадян України, 27 серпня - 15, і пізніше - ще 55.

За словами прес-секретаря Міністерства закордонних справ Олександра Дикусарова, про згоду повернутися до України вже заявили 70-80 громадян України і вони будуть евакуйовані зусиллями Міжнародної організації міграції.

За його словами, кількість охочих евакуюватися постійно змінюється, залежно від ситуації з безпекою в цьому регіоні.

Він також зазначив, що українське диппредставництво в Сирії тримає постійний телефонний контакт із 450 громадянами України, з них близько 380 перебувають у Дамаску і передмісті, близько 70 - в Алеппо.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!