Азаров уже хоче до російської "труби"

Вівторок, 21 серпня 2012, 15:08

Україна після набирання чинності Договором про зону вільної торгівлі СНД порушить питання про можливість використання транзитних газових потужностей Росії.

Про це заявив прем'єр-міністр Микола Азаров на брифінгу у вівторок, повідомляє агентство УНІАН.

"Договір про зону вільної торгівлі з країнами співдружності надзвичайно важливий. Саме Україна його ініціювала, і я це говорю абсолютно спокійно, і відповідно до того, що саме Україна домагалася реалізації тих положень, про які ви зокрема згадали, - про доступ до трубопровідного транспорту, який проходить по території країн Співдружності, про вільний доступ. Це саме в наших інтересах, тому, природно, як тільки договір набере чинності, наші парламентері займатимуться розв’язанням цих питань", - сказав Азаров.

Як відомо, Договір про зону вільної торгівлі передбачає, що країни-учасниці вступають у переговори з розробки угоди щодо транзиту трубопровідним транспортом і завершують такі переговори протягом 6 місяців після набирання чинності договором про ЗВТ СНД.

Реклама:

Договір про ЗВТ СНД набирає чинності через 30 днів після того, як третя країна, що ратифікувала документ, подасть документацію про ратифікацію в депозитарій СНД.

Як повідомлялося, 9 серпня 2012 року президент Віктор Янукович підписав закон "Про ратифікацію Договору про зону вільної торгівлі". 30 липня ВР ратифікувала цей договір.

Україна стала третьою після Росії і Білорусі країною, яка ратифікувала документ.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: