"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

В новій енергостратегії альтернативна енергетика матиме лише 2% - експерти

Вівторок, 21 серпня 2012, 13:32

Частка альтернативної енергетики в оновленій енергостратегії становитиме не 10%, а лише 2%.

Про це йдеться у повідомленні Європейсько-українського енергетичного агентства (ЄУЕА).

За даними ЗМІ, згідно з документом (оновленої енергостратегії) через 18 років в енергобалансі України буде 10% відновлювальних джерел енергії (ВДЕ) або 13%, якщо країна нарешті вирішить виконати умови певних міжнародних договорів.

"Однак слід зауважити, що 10-13% − це цифри, на які має зрости потужність самих ВДЕ. Тобто скільки "зелених" кВт/рік країні додадуть новозбудовані об’єкти відновлювальної енергетики. Натомість в енергобалансі всі потужності ВДЕ навіть з урахуванням 10%-го зростання становитимуть лише 2% від всієї виробленої енергії", − говорить директор ЄУЕА Олена Рибак.

Реклама:

За даними агентства, електроенергетичний баланс України до 2030 року планується за схожим сценарієм: виробництво електроенергії на вугільних та атомних електростанціях досягне 80% в 2030 році.

Експерти повідомили, що з ВДЕ передбачається виробити до 13 млрд кВт/рік електроенергії, що становитиме лише 4,61% від її загального виробництва в країні.

"Отже, проектом оновленої енергостратегії до 2030 року передбачається, що ВДЕ через 18 років становитимуть 4,61% від загального виробництва електроенергії та близько 2% від всієї виробленої енергії", - зазначили аналітики агентства.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!