"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Фінінспекція не знайшла порушень у закупівлі підручників по 647 гривень

Вівторок, 21 серпня 2012, 13:00

Порушень при проведенні "Інститутом інноваційних технологій" Міносвіти процедури держзакупівель підручників для учнів 1 класу загальноосвітніх навчальних закладів не встановлено.

Про це повідомила Генпрокуратура на запит Тиждень.ua.

Згідно з повідомленням, перевірку проводила Державна фінансова інспекція за дорученням Генпрокуратури від 30 березня цього року.

"Відповідно до інформації Державної фінансової інспекції в Києві від 19 липня 2012 року порушень при проведенні Інститутом процедури закупівлі підручників для учнів 1 класу загальноосвітніх навчальних закладів не встановлено", - йдеться у відповіді Генпрокуратури.

Реклама:

Як відомо, ДНУ "Інститут інноваційних технологій і змісту освіти" Міносвіти 19 березня уклало низку угод на друк підручників для 1 класу на загальну суму 61,13 млн гривень.

Найдорожчими виявились підручники української мови для шкіл з навчанням польською мовою – 647 гривень за примірник.

Пізніше виявилося, однією з авторів підручника "Українська мова для загальноосвітніх навчальних закладів з навчанням польською мовою. Усний курс. 1 клас" є мати першого віце-прем’єр-міністра Валерія Хорошковського.

У Міністерстві освіти пояснили, що вартість підручника включає в себе технологічних процес його виготовлення та складається не лише з витрат паперу, картону, плівки та поліграфічних витрат, а ще із редакційних та загальновидавничих.

Крім цього, вказані витрати по кожному підручнику розподіляються на загальний наклад підручників.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: