"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Греція сподівається отримати схвалення "трійки" до середини вересня

Понеділок, 20 серпня 2012, 20:40

Греція сподівається отримати схвалення кредиторів на нову серію заходів економії загальною вартістю 11,5 млрд євро (14,1 млрд доларів) до середини наступного місяця.

Про це повідомляє агентство Reuters із посиланням на джерело в грецькому міністерстві фінансів.

Схвалені заходи економії коштів у 2013-2014 роках - це запорука того, що "трійка" кредиторів - Євросоюз, Європейський центробанк і Міжнародний валютний фонд - позитивно відповідять на питання, чи продовжувати закачування фінансів в Грецію.

"Наша мета - домовитися з нашими партнерами до 14 вересня", - сказав репортерам високопоставлений представник міністерства фінансів.

Реклама:

На цю дату заплановано неофіційне засідання Єврогрупи в Нікосії.

Керівники місії "трійки", яка завершила попередній візит в Афіни раніше в серпні, як очікується, повернуться приблизно 5 вересня, сказав чиновник.

Грецький уряд досі розробляв список заходів економії вартістю 10,8 млрд євро, повідомив минулого тижня інший чиновник.

Переговори між міністерствами, спрямовані на те, щоб знайти відсутні 700 млн євро, тривають, і Греція планує завершити їх "якомога швидше", сказав чиновник.

У число цих заходів ввійде скорочення пенсій, зарплат державних службовців, соціальних виплат і витрат на охорону здоров'я.

Уряд Греції також розробляє план звільнення до 40 тис. держслужбовців протягом найближчих років.

Німецький журнал Der Spiegel в суботу процитував проміжну доповідь трійки, в якому говориться, що Греції, ймовірно, в наступні два роки знадобиться скоротити витрати на додаткові 2,5 млрд євро крім озвучених 11,5 мільярда, щоб задовольнити вимогам міжнародних кредиторів про скорочення дефіциту бюджету.

Повний попередній список заходів економії допоможе прем'єр-міністрові Греції Антоніс Самарасу під час зустрічей з главою Еврогоруппи Жан-Клодом Юнкером, канцлером Німеччини Ангелою Меркель і президентом Франції Франсуа Олланд цього тижня.

Очікується, що на цих зустрічах Самарас неофіційно внесе пропозицію про те, щоб розтягнути заходи на чотири роки, замість двох і, таким чином, пом'якшити їх вплив на жителів Греції.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: