Заява Бундесбанку похитнула позиції євровалюти

Понеділок, 20 серпня 2012, 16:06

Курс євро до долара знижується в ході торгів у понеділок вдень, після того як Бундесбанк виступив з критикою планів Європейського центробанку про можливість прямого викупу держоблігацій проблемних країн регіону.

Євро торгується на рівні 1,2306 долара у порівнянні з 1,2329 долара за євро на відкриття торгів, повідомляє агентство Bloomberg.

Вартість європейської валюти відносно японської становить 97,85 єни проти 98,13 єни за євро за підсумками попередніх торгів.

Пара долар/єна торгується на рівні 79,52 єни у порівнянні з 79,56 єни за долар у п'ятницю.

Реклама:

Як відомо, раніше у понеділок Бундесбанк у своєму щомісячному звіті заявив, що "продовжує дотримуватися думки, що викуп державних облігацій Євросистеми слід оцінювати критично як створює серйозні ризики для стабільності".

"Євро пішов вниз на цих коментарях. Вони підкреслюють позицію Бундесбанку, яка полягає в тому, що він не бажає, щоб на його балансі виявилося занадто багато ризикованих активів", - відзначає аналітик UBS AG Кріс Уокер.

Раніше євро був стабільний в парі з доларом в очікуванні чергових зустрічей європейських лідерів, в ході яких буде обговорюватися питання подолання боргової кризи в регіоні.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: