"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Індія хоче взяти участь у розробці арктичного шельфу

Понеділок, 20 серпня 2012, 13:29

Індійська компанія ONGC Videsh, підрозділ державної нафтогазової ONGC, що працює за кордонами Індії, виявила інтерес до участі в одному з проектів "Роснефти" на шельфі Арктики.

Відповідний лист ONGC Videsh направила в російську компанію 4 травня, передає "Лєнта.ру" з посиланням на газету The Times of India.

У листі індійські нафтовики висловили намір отримати частку в одному з трьох "шельфових" СП "Роснефти" з іноземними партнерами.

Найбільша в Росії нафтова держкомпанія у 2011-2012 роках підписала угоди про спільну роботу на шельфі країни з американською ExxonMobil, італійською Eni і норвезькою Statoil.

Реклама:

Відповідно до умов договорів, іноземці отримують в СП з "Роснефтью" частку в 33%.

Джерела газети стверджують, що ONGC Videsh запропонувала росіянам віддати індійській стороні частку з решти у розпорядженні "Роснефти" 67% у будь-якому з трьох арктичних проектів.

У разі, якщо "Роснефть" це не влаштує, ONGC Videsh готова освоювати будь-яку іншу ділянку шельфу, за якою російська компанія поки не уклала партнерський договір.

При цьому ONGC Videsh готова отримати частку не в 33%, а всього в 8%, оскільки не має в своєму розпорядженні досвіду роботи на шельфі.

16 серпня 2012 року "Роснефть" почала розвідку арктичного шельфу на ділянках, де її стратегічним партнером є ExxonMobil.

Угода з американською компанією передбачає інвестиції в розмірі близько 3,2 мільярда доларів у геологорозвідку і освоєння трьох ділянок в Карському морі, а також Туапсинської ділянки в Чорному морі.

У свою чергу, за угодами з ENI і Statoil вкладення в освоєння шельфових родовищ становитимуть по мільярду доларів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: