"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

У Близнюка попередили про шахраїв на ринку дешевої іпотеки

Понеділок, 20 серпня 2012, 10:09

За повідомленнями засобів масової інформації, нещодавно в Україні з'явилися особи, які за винагороду пропонують сприяння громадянам в оформленні дешевої іпотеки.

У зв'язку з цим Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства зробило офіційну заяву, інформує "Лігабізнесінформ".

Так, за заявою відомства, компенсація відсоткової ставки за іпотечними кредитами в комерційних банках в рамках здешевлення іпотеки надається громадянам з боку держави безкоштовно.

Можливі додаткові умови та оплата послуг тільки комерційних банків, які регламентуються виключно їхніми внутрішніми правилами (страховка, комісія, інші збори та платежі при оформленні кредиту).

Реклама:

Оформлення компенсації відсоткової ставки за відсутності на те законних підстав, як і оплата таких послуг - незаконні, підкреслили в міністерстві.

Крім того, будь-які консультації, роз'яснення, сприяння в оформленні здешевлених іпотечних кредитів здійснюються безкоштовно тільки в державних установах і відділеннях Державного фонду сприяння молодіжному житловому будівництву.

Мінрегіон підкреслив, що здешевлення іпотеки для громадян відбувається на підставі і способом, передбаченими Постановою Кабінету Міністрів України від 25 квітня 2012 N343 "Про затвердження Порядку здешевлення вартості іпотечних кредитів для забезпечення доступним житлом громадян, які потребують поліпшення житлових умов".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: