НБУ затвердив нову стратегію системи електронних платежів

Четвер, 2 серпня 2012, 16:44

Нацбанк затвердив нову стратегію розвитку Національної системи масових електронних платежів (НСМЕП), яка передбачає переведення системи на EMV-платформу, що дозволяє використовувати карти системи у всіх POS-терміналах і банкоматах країни.

Про це повідомила директор генерального департаменту інформаційних технологій і платіжних систем НБУ Наталія Синявська в ході засідання прес-клубу, передає УНІАН.

"Було прийнято стратегію розвитку НСМЕП, і найближчим часом розвиток системи буде відбуватися на так званій EMV-платформі. Це відкриті міжнародні стандарти, які використовуються і Visa і MasterCard", - сказала Синявська.

За її словами, перехід НСМЕП на EMV-платформу дозволить використовувати карти платіжної системи у всіх банкоматах і терміналах України.

Реклама:

Синявська вважає, що перехід на EMV-платформу НСМЕП можна завершити вже протягом року.

"Зараз не можу точно сказати терміни, коли це буде реалізовано, тому що досить складний підготовчий період, але думаю, в найближчий рік це буде 100% зроблено", - сказала банкір.

Як відомо, НСМЕП - внутрішньодержавна, загальнонаціональна платіжна система, створена за ініціативою Нацбанку, яка працює в режимі промислової експлуатації з 2004 року.

За даними НБУ, членами та учасниками НСМЕП є близько 60 банків і близько 10 небанківських установ.

Як повідомлялося раніше, у Нацбанку говорять про можливе обмеження готівкових розрахунків українців.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: