"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Акції Apple оновили рекорд вартості на тлі чуток про нові продукти

Неділя, 19 серпня 2012, 10:04

Цінні папери Apple в ході торгів на біржі Nasdaq у п'ятницю досягли історичного для компанії рекорду в 648,19 долара за акцію і закрилися на рівні 648,11 долара - на 1,85% вище за показник попереднього дня.

Стрибок стався на тлі чуток про можливу презентацію нового iPhone у вересні, про передбачуваний анонс компактного iPad у жовтні, а також про розробку компанією нового рішення для перегляду телепрограм, повідомляє портал "Дело".

Ринкова капіталізація Apple оцінюється нині у 607,54 млрд доларів. З початку року акції компанії додали близько 60% у вартості.

Аналітики компанії Jefferies & Co підняли цільову ціну акцій Apple з 800 до 900 доларів.

Реклама:

Однією з причин оптимізму інвесторів і аналітиків стали чутки про презентацію нового смартфона iPhone.

За неофіційною інформацією, Apple представить iPhone нового покоління 12 вересня і почне його продажу на американському ринку 21 вересня.

Аналітик Jefferies & Co. Пітер Мізек заздалегідь назвав представлення нового iPhone "найбільшої презентацією мобільного телефону в історії".

Крім того, заявив Мізек, Apple може вже в жовтні почати продажі компактної моделі iPad, що дозволить компанії зміцнити свої лідируючі позиції на ринку планшетів.

За його даними, якщо Apple встановить ціну на пристрій близько 300 доларів, то за жовтень-грудень 2012 їй вдасться продати як мінімум 8 млн компактних iPad і отримати не менше 2,4 млрд доларів виручки.

Частка Apple на світовому ринку планшетних комп'ютерів у другому кварталі 2012 року склала 69,6% - найбільший показник з початку 2011 року, коли на ринку планшетів конкуренція значно загострилася, випливає з дослідження аналітичної компанії IHS iSuppli.

На ринку також циркулюють чутки, що Apple планує представити нове технологічне рішення для перегляду телепрограм.

За даними Jefferies & Co., продукт може вийти на ринок у 2013 році.

Чистий прибуток Apple в завершився 30 червня 2012 третьому кварталі поточного фінансового року виріс на 20,5% - до 8,8 млрд доларів у порівнянні з 7,3 млрд доларів за аналогічний період роком раніше.

У четвертому кварталі компанія чекає виручку на рівні 34 млрд доларів і прибуток в 7,65 долара з розрахунку на акцію.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: