Меркель закликає до створення бюджетного союзу

П'ятниця, 17 серпня 2012, 15:07

Канцлер Німеччини Ангела Меркель 16 серпня підтримала антикризову стратегію президента ЄЦБ Маріо Драгі та закликала партнерів швидше проводити інтеграцію бюджетних політик, заявивши, що час закінчується.

Під час візиту в столицю Канади Оттаву Меркель обговорила з прем'єр-міністром Стівеном Харпером європейську кризу, угода про вільну торгівлю між ЄС і Канадою і ситуацію в Сирії, пише Reuters.

"Я ще раз пояснюю, що нам потрібне довгострокове надійне рішення, - сказала Меркель на спільній прес-конференції з Харпером. - Питання в тому, щоб зробити кроки, не зроблені тоді, коли був створений валютний союз, а саме - створення політичного союзу".

"Німеччина знає, що в зоні євро політична відповідальність повинна бути розділена. Ми йдемо по вірному шляху щодо багатьох питань, але час має величезне значення. Ми абсолютно впевнені в цьому".

Реклама:

Меркель виступає проти випуску єдиних облігацій єврозони для вирішення боргової кризи.

Замість цього вона вимагає, щоб європейські партнери швидше створили так званий "бюджетний союз", в рамках якого держави передали б свою самостійність щодо бюджетів Брюсселю.

Стратегія Меркель отримала підтримку Харпера.

"Європа прийняла безліч дуже важливих заходів, і ми знаємо, що багато чого ще потрібно зробити", - сказав Харпер.

Меркель також підтримала президента ЄЦБ Маріо Драгі, який піддався критиці в Німеччині за те, що пообіцяв зробити все необхідне, щоб захистити євро, і підвищив шанси на купівлю облігацій таких країн, як Італія та Іспанія.

Вона сказала, що заяви Драгі "повністю збігаються" з позицією європейських лідерів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!