"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Акції "Манчестер Юнайтед" вперше впали нижче ціни розміщення

П'ятниця, 17 серпня 2012, 12:48

Акції футбольного клубу "Манчестер Юнайтед" при закритті торгів 16 серпні впали нижче ціни розміщення перший раз за п'ять днів торгів.

Про це передає "Лєнта.ру" з посиланням на AFP.

В ході сесії вартість однієї акції коливалася біля позначки в 14 доларів, яка і була встановлена ​​під час IPO, але в кінці кінців опустилася до рівня в 13,77 долара.

Зниження за день становило 1,99%.

Реклама:

"Манчестер Юнайтед", зареєстрований на Кайманових островах, провів своє IPO на минулому тижні в США.

До цього розміщення кілька разів переносилося.

Власники клубу, американська сім'я Глейзерів, очікували, що IPO оцінить команду в 3 мільярди доларів, однак підсумкова сума виявилася дещо скромнішою - 2,3 мільярда доларів.

В результаті продажу 10% акцій "МЮ" вдалося виручити 234 млн доларів.

Більше половини забрали собі Глейзери, а 101,7 мільйона пішли на зниження колосальних боргів клубу, що перевищують 660 млн доларів.

Як повідомляє The Financial Times, причиною сильного падіння акцій 16 серпня стало оголошення про купівлю "МЮ" голландського нападника Робіна Ван Персі за 24 мільйони фунтів стерлінгів (37,5 мільйона доларів).

Хоча придбання сподобалось вболівальників, інвестори вирішили, що купівля досить вікового і схильного до травматизму високооплачуваного гравця, може в кінцевому підсумку виявитися невигідною для клубу.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: