"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Walmart підозрюють у відмиванні грошей та ухилянні від сплати податків

Четвер, 16 серпня 2012, 17:24

Американські конгресмени стверджують, що мексиканська "дочка" компанії-рітейлера Wal-Mart не тільки давала хабарі чиновникам в Мексиці, але також відмивала гроші і ухилялася від сплати податків.

Про це йдеться у листі гендиректору Walmart Майклу Дьюка, передають "Ведомости" з посиланням на Financial Times.

"Ми отримали з інших джерел документи для внутрішнього користування, у тому числі внутрішню аудиторську перевірку. З них випливає, що Wal-Mart могла допустити порушення не тільки з хабарами, але і з "сумнівними фінансовими операціями", включаючи ухилення від сплати податків і відмивання грошей в Мексиці", - сказано у листі.

У квітні видання New York Times опублікувало матеріал, у якому розкриваються подробиці корупційної схеми, за допомогою якої мексиканська філія компанії - Walmex - домагалася від місцевої влади дозволу на будівництво магазинів Wal-Mart в Мексиці.

Реклама:

У статті говорилося, що керівництво Walmex намагалося приховати факт хабарництва.

Порушення були допущені понад шість років тому. Комісія з цінних паперів і бірж США і мін'юст приступили до розслідування, а Wal-Mart - до дізнання всередині компанії.

Демократи Генрі Уексмен і Елайджа Каммінгс скаржаться гендиректору, що, незважаючи на численні запити, Wal-Mart не надала ні документів, ні результатів внутрішнього розслідування і не дозволила спілкуватися із співробітниками компанії, що відповідають за дотримання законів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: