"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Влада Москви відмовилися від тротуарної плитки

Четвер, 16 серпня 2012, 13:36

Уряд Москви згорнуло програму по заміні асфальтового покриття на тротуарну плитку.

Всі намічені на 2012 рік роботи з укладання плитки, як стало відомо, скасовано, а виділені на них кошти спрямовані на інші потреби, повідомляє "Лента.ру".

Масштабна програма по заміні на тротуарах асфальтового покриття на плитку була розпочата влітку 2011 року мером Сергієм Собяніним.

Спочатку планувалося, що плиткою Замостя 1,134 млн кв.м тротуарів, витративши на це близько 4 млрд рублів.

Реклама:

Проте в середині серпня 2011 Собянін заявив, що влада "не зробили і половини того плану, що був", додавши, що після завершення літнього сезону роботи з укладання плитки буде проводити важко.

Всього влітку 2011 року встигли укласти близько 400 тис. кв.м плитки, витративши на це близько мільярда рублів.

У 2012 році планувалося поміняти ще 237 тис. кв.м покриття тротуарів, у тому числі 102 тис. кв.м в історичному центрі міста.

Аукціони на проведення цих робіт були оголошені в березні, однак, повідомили в Тендерний комітет, спочатку торги на укладання плитки були перенесені, а потім і зовсім скасовано держзамовником.

За відомостями джерел видання в уряді Москви, програму заміни асфальту на плитку було вирішено згорнути, щоб не псувати імідж мера.

Після запуску програми стали поширюватися чутки про те, що виробництвом і укладанням плитки займається дружина мера, нагадали співрозмовники газети, і Собяніну довелося публічно це заперечувати.

Крім того, у жителів міста виникали претензії як до якості укладання плитки, так і до зручності такого покриття в принципі, наприклад, для пересування дитячих візочків.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: