"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Бразилія направить 65 мільярдів доларів на боротьбу з кризою

Четвер, 16 серпня 2012, 12:30

Влада Бразилії підготували програму по стимулюванню економіки, обсяг якої оцінюється в 65,5 млрд доларів.

Мова йде про масштабну приватизацію автомобільних і залізних доріг загальною протяжністю 11 тис. км, повідомляє РБК daily.

Найближчим часом з молотка будуть пущені права на володіння 5,7 тис. км автомобільних доріг і 5 тис. км залізничних шляхів.

Влада Бразилії розраховують, що передача транспортної системи в концесійне управління принесе держбюджету понад 60 млрд доларів.

Реклама:

Більш того, слідом за дорогами держава запропонує приватним інвесторам вкластися в інші об'єкти інфраструктури, наприклад порти.

Раніше Бразилія вже розпродала права на реконструкцію та управління місцевими аеропортами, виручивши на цьому близько 14 млрд доларів.

Цей крок був обумовлений бажанням влади якнайшвидше підготувати транспортну інфраструктуру перед чемпіонатом світу з футболу, який пройде в країні в 2014 році.

В анонсовані президентом Бразилії Ділма Руссеф заходи увійшло також проведення пенсійної реформи.

Зокрема, передбачається ввести мінімальний вік виходу на пенсію в 65 років для чоловіків і 60 років для жінок.

Зараз законодавство дозволяє чоловікам йти на заслужений відпочинок після 35 років стажу, жінкам - після 30 років трудової діяльності.

Оголошені Руссеф заходи повинні стимулювати економічне зростання Бразилії, який останнім часом не дає приводів для радості.

Після зростання ВВП на 7,5% в 2010 році ВВП додав лише 2,7% в 2011 році. За підсумками 2012 очікується зростання не більш ніж на 2%.

Бразилія стала першою з країн БРІК, що оголосила про масштабне стимулювання економіки.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: