Українці очолюють список легалізованих у Польщі іноземців

Четвер, 16 серпня 2012, 11:55

Польська влада уже видала громадянам іноземних держав, які нелегально жили у Польщі від моменту приєднання країни до Шенгенської зони, майже 3 тис. дозволів на легальне перебування.

Більше 1 тис. із них отримали українці, повідомляє агентство УНІАН із посиланням на дані Міністерства внутрішніх справ Польщі.

За даними польського МВС, громадяни України очолили список іноземців за кількістю отриманих дозволів, випередивши в’єтнамців, котрі подали найбільше заявок на легалізацію в рамках спеціальної акції – abolicja – реалізованої у першій половині 2012 року.

"На даний момент легалізовано 2 тисячі 831 іноземця, які перебували у Польщі, зокрема, без перерви щонайменше від 20 грудня 2007 року та жили в країні нелегально до моменту набуття чинності закону про легалізацію, тобто до 1 січня 2012 року", – відзначили у міністерстві.

Реклама:

Всього заявки на легалізацію у Польщі, яку країна проводила з 2 січня по 2 липня 2012 року, подали понад 9,5 тис. іноземців.

Акцію за легалізацію нелегальних мігрантів у Польщі ініціювали у 2010 році громадянки України, які спільно із представниками польських громадських організацій написали відповідне звернення до представників польської влади.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!