"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Янукович підтримав податкові пільги для готельєрів

Четвер, 16 серпня 2012, 10:39

Президент Віктор Янукович підписав закон, яким покращено умови надання пільг із податку на прибуток для представників готельного бізнесу.

Про це повідомляє агентство "ЛІГАБізнесІнформ" із посиланням на прес-службу глави держави.

Закон № 5180-VI "Про внесення зміни до розділу ХХ "Перехідні положення "Податкового кодексу України щодо особливостей справляння податку на прибуток підприємств, отриманого від надання готельних послуг" змінює умови надання пільг з податку на прибуток підприємств суб'єктам господарської діяльності, які надають готельні послуги.

Зокрема, суб'єкти господарської діяльності, які надають готельні послуги, звільняться від оподаткування лише за умови, якщо дохід від реалізації послуг з розміщення шляхом надання номера для тимчасового проживання становить не менше 50% сукупного доходу такого суб'єкта господарської діяльності за відповідний податковий період. Діючою нормою передбачено 75% сукупного доходу.

Реклама:

Як відомо, раніше депутати Верховної ради збільшили кількість груп "єдинників" з чотирьох до шести.

З 1 січня 2013 року фізособа-підприємці, які використовують працю до 20 найманих працівників і мають річний оборот до 20 млн гривень, зможуть перебувати в групі № 5.

До групи № 6 потраплять юрособи з таким же оборотом і кількістю працівників до 50.

СПД платитимуть єдиний податок - 7% і 10% від обороту.

Зараз максимальний річний дохід у фізосіб-спрощенців - 3 млн гривень, юросіб - 5 млн гривень. Вони платять податок в 3% і 5% від обороту (в залежності від сплати ними ПДВ).

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: