Microsoft заручилася підтримкою вендорів

Середа, 15 серпня 2012, 11:12

Asustek, Dell, Lenovo і Samsung згодні випускати планшети на платформі Windows RT незважаючи на те, що Microsoft незабаром стане їх конкурентом.

Про те, що ці чотири компанії будуть випускати планшетні комп'ютери на базі нової операційної системи (ОС) Windows RT, пише газета "Ведомости" із посиланням на прес-службу Microsoft.

Зараз на світовому ринку планшетів впевнено лідирує Apple: за оцінкою IDC, в II кварталі 2012 року її частка становила 68,2% (проти 61,5% роком раніше). Microsoft розраховує потіснити її з допомогою нової ОС.

Windows RT повинна з'явитися в кінці жовтня 2012 року, як і обіцяний Microsoft планшетний комп'ютер Surface.

Реклама:

Цей пристрій стане конкурентом для планшетів інших виробників, у тому числі випускають комп'ютери на платформі Windows, що ставить під загрозу їх лояльність до Microsoft, попереджала компанія в звіті за минулий фінансовий рік.

І справді, частина виробників - наприклад, тайванська Acer - встигли заявити, що подумають про продовження співпраці з Microsoft.

Очікується, що Windows RT буде встановлювати на мобільні пристрої: продавати її в якості самостійного продукту Microsoft не має наміру.

Microsoft не уточнює, коли саме четвірка виробників випустить свої пристрої під управлінням Windows RT. Але поінформовані джерела ще в липні 2012 року говорили журналістам з Bloomberg News, що Samsung має намір запропонувати такий планшет відразу після дебюту ОС.

Тайванська Asustek показала моделі на базі Windows RT ще на червневій комп'ютерній виставці Computek - правда, на процесорі Tegra 3 від Nvidia, а не ARM, на які планує зробити ставку Microsoft.

Втім, Microsoft допускає використання в нових планшетах чіпів Qualcomm, Nvidia і Texas Instruments.

Випускати планшети на базі Windows RT планувала і японська Toshiba, але відмовилася від цих планів через брак комплектуючих.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: