"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Відомство Тігіпка гальмує вдосконалення системи соцдопомоги

Вівторок, 14 серпня 2012, 16:46

Мінсоцполітики зволікає з реалізацією проекту вдосконалення системи соціальної допомоги.

Про це йдеться у повідомленні Рахункової палати.

"За підсумками аудиту проекту вдосконалення системи соціальної допомоги (підтримується позикою Міжнародного банку реконструкції та розвитку), колегія Рахункової палати зазначила, що у 2011 році його реалізація прискорилася, однак Мінсоцполітики забезпечило досягнення лише третини запланованих на рік показників результативності проекту", - сказано в повідомленні.

У відомстві повідомили, що удосконалення системи соцдопомоги має на меті посилити її адресність та спростити процедури надання, зокрема через запровадження технології прийому громадян за принципом "єдиного вікна".

Реклама:

"Проте Мінсоцполітики реалізує проект надто повільно: протягом шести років замість передбачуваних міжнародною угодою двох з половиною", - зазначили у відомстві.

У рахунковій палаті також заявили, що неодноразові перенесення термінів створення інформаційно-аналітичної системи захисту населення як ключового заходу проекту призвели до відстрочення його реалізації до 1 січня 2013 року.

Нагадаємо, проект вдосконалення системи соцдопомоги підтримується Міжнародним банком реконструкції та розвитку, який у 2006 році надав Україні позику в сумі майже 99 млн доларів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: