Apple і Microsoft домовилися не копіювати продукти один одного

Вівторок, 14 серпня 2012, 15:52

Apple і Microsoft багато років тому домовилися не копіювати у один одного графічний і промисловий дизайн.

Даний факт набув розголосу в рамках судового розгляду між Apple і Samsung Electronics у справі про порушення патентів Apple на дизайн пристроїв, передають "CNews.RU".

"Уклавши цю угоду, ми абсолютно чітко усвідомили для себе, що ми не будемо копіювати що-небудь", - сказав він.

Видання The Verge уточнює, що угода стосується функціональності, користувальницької взаємодії та форм-фактора продукту - всі ці аспекти були розглянуті в договорі.

Реклама:

Конкретні особливості інтерфейсу Apple iOS порушені не були.

Передбачається, однак, що Microsoft може вільно запозичувати подібні рішення, так як ця умова може бути обговорена в повній версії угоди.

В цілому мова договору говорить про те, що Microsoft не може просто взяти і випустити продукт, який буде копіювати користувальницький інтерфейс і апаратне забезпечення iOS-пристроїв.

І дійсно, той же Surface помітніше відрізняється від планшета Apple iPad, ніж безліч інших продуктів-клонів, які випускають інші компанії.

Таким же чином і Apple не має права, наприклад, копіювати унікальний і запатентований графічний інтерфейс Windows 8 або конструкцію планшета Microsoft Surface, пояснює The Verge.

Однак чіткої ясності в тому, що можна запозичити, а що - ні, документ не дає.

Так, зокрема, сторони домовилися не створювати продукти, які будуть "ідентичні або значною мірою схожими" на продукти конкурента.

Нагадаємо, з 30 липня по справі між Apple і Samsung проходять судові слухання, завершення яких очікується приблизно через тиждень.

Компанія Apple в 2011 році звинуватила Samsung у копіюванні дизайну її пристроїв.

Пізніше корейці подали зустрічні звинувачення - в порушенні патентів на технології, які використовуються в мобільних пристроях.

Вердикт виноситиме журі присяжних, а суд проходить у Каліфорнії.

В ході розгляду раз у раз спливають цікаві факти.

Наприклад, була оприлюднена внутрішня інструкція Samsung Electronics, в якій проводилося порівняння Samsung Galaxy S і Apple iPhone з рекомендаціями інженерам Samsung, як зробити смартфон більш схожим на "яблучний" продукт.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: