"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Продажі мобільних телефонів у світі знизилися

Вівторок, 14 серпня 2012, 14:44

Світові продажі мобільних телефонів кінцевим користувачам у другому кварталі 2012 року знизилися на 2,3% порівняно з другим кварталом 2011 року та досягли 419 млн одиниць.

Про це повідомляє агентство "ЛІГАБізнесІнформ" із посиланням на дані Gartner.

При цьому продажі смартфонів становлять 36,7% від загального числа продажів мобільних телефонів і виросли на 42,7% у другому кварталі 2012 року.

Попит на мобільні телефони продовжує знижуватися, що значно послаблює загальний ринок мобільних пристроїв.

Реклама:

За даними аналітиків, на падіння продажів вплинуло очікування споживачами виходу iPhone 5, а також складна економічна ситуація.

У другому кварталі 2012 року Samsung розширив свій відрив від Apple, зайнявши частку ринку в 29,5%.

Зростання в цьому кварталі був обумовлений рекордними продажами смартфонів Galaxy, тобто на смартфони в даний час припадає 50,4% усіх мобільних пристроїв Samsung або 45,6 млн одиниць.

У другому кварталі 2012 року споживчий попит на iPhone компанії Apple ослаб, продажі впали на 12,6% в порівнянні з першим кварталом 2012 року, але зросли на 47,4% в річному численні.

"Samsung і Apple продовжують домінувати на ринку смартфонів, а також займають близько половини ринку і збільшують розрив з іншими виробниками", - сказав головний аналітик Gartner Аншул Гупта.

Nokia скоротила продажі мобільних телефонів на 14,8% у другому кварталі 2012 року.

"Зниження продажів смартфонів погіршується загальним положенням компанії Nokia, тому що вона вже втратила позицію № 1 в попередньому кварталі і зазнала зниження рентабельності у зв'язку з постійним зниженням продажів преміум смартфонів", - сказав Гупта.

Ринок смартфонів на ОС Android розширив своє лідерство, збільшившись на 20,7%.

Частка iOS-пристроїв трохи виросла за рік - на 0,6%, але знизилася на 3,7 процентних пункту щодо попереднього кварталу, тому що користувачі відклали свої рішення про покупку напередодні майбутнього запуску iPhone 5.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: