"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Мобільні оператори спільно володітимуть мережею зв'язку у київському метро

Вівторок, 14 серпня 2012, 14:00

Оператори мобільного зв'язку домовилися про спільне будівництво та володіння GSM-мережею мобільного зв'язку в Київському метрополітені.

Про це заявив головний виконавчий директор ТОВ "Астеліт" (бренд life:)) Олександр Баринов в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна".

За його словами, на сьогодні всі оператори зіткнулися з проблемою неможливості використання абонентами в метро послуг мобільного зв'язку, зокрема неможливістю відправляти/отримувати SMS та користуватися мобільним інтернетом.

"Тому оператори сіли за стіл переговорів, спільно розробили технічні вимоги, провели тендер, заручилися підтримкою міської влади. Нині ми підходимо до фінішної прямої, коли не лише спільно будуватимемо інфраструктуру, а й спільно володітимемо нею", - зазначив виконавчий директор "Астеліту".

Реклама:

Він також підтвердив, що генеральним підрядником будівництва буде власник "Укртелекому" ТОВ "ЕСУ".

Баринов висловив сподівання, що будівництво мережі у київському метро розпочнеться вже цього року.

Як повідомлялося, 6 березня 2012 року КМДА оголосила конкурс із залучення інвестора до будівництва інфраструктури мобільного зв'язку в київському метро.

У рамках проекту планується покрити зв'язком 44 станції метро. Орієнтовна вартість будівництва становить 70 млн гривень (без ПДВ).

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: