Азаров сподівається поліпшити платіжний баланс "вільною торгівлею" з СНД

Вівторок, 14 серпня 2012, 10:28

Зона вільної торгівлі зі Співдружністю Незалежних Держав дасть змогу поліпшити платіжний баланс України.

Про це заявив прем’єр-міністр Микола Азаров під час зустрічі у понеділок із провідними економічними експертами України, повідомляє прес-служба уряду.

"Ми розраховуємо, що після ратифікації угоди про створення зони вільної торгівлі з країнами СНД буде знятий ряд обмежень на поставку наших труб, зокрема, в Росію, і це дозволить нам поліпшити ситуацію з платіжним балансом", - сказав Азаров.

При цьому він вкотре нагадав, що негативне сальдо вітчизняного платіжного балансу зумовлене передусім високою ціною на російський газ.

Реклама:

У свою чергу доктор економічних наук Олександр Шаров констатував, що ЗВТ з СНД – це гарна нагода для вітчизняного бізнесу показати свої реальні можливості.

"Запровадження ЗВТ з СНД – це реальна можливість для нашого бізнесу показати свою конкурентоздатність", - відзначив експерт.

Під час зустрічі провідні вчені-економісти також намагалися знайти механізми протидії впливу негативних тенденцій світової економіки на українську.

Як відомо, 30 липня ВР ратифікувала договір про зону вільної торгівлі в рамках СНД, 9 серпня його підписав президент Віктор Янукович.

Також на сьогодні договір про ЗВТ СНД ратифікували Білорусь і Росія.

18 жовтня 2011 року в Санкт-Петербурзі прем'єр-міністри країн СНД підписали договір про створення зони вільної торгівлі.

Документ підписали глави урядів Росії, України, Білорусі, Казахстану, Вірменії, Таджикистану, Молдови й Киргизії.

Договір не підписали Азербайджан, Туркменістан і Узбекистан. Водночас було заявлено, що ці країни планують приєднатися до нього.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: