Глава Банку Англії песимістично дивиться на кризу в Європі

Понеділок, 13 серпня 2012, 13:52

Глава Банку Англії Мервін Кінг знову підтвердив свій похмурий прогноз для європейського боргової кризи, що стримує відновлення британської економіки, наголосивши на необхідності реалізації реформ у банківському секторі країни.

Про це він написав у статті для газети The Mail on Sunday, повідомляє агентство Bloomberg.

"Якщо б інші регіони світу росли нормально, відновлення рівноваги в економіці Великобританії було б більш легким завданням. Однак цього не відбувається. Навіть зростання в країнах emerging markets сповільнюється, а проблеми європейської економіки зберігаються і кінця їм не видно", - зазначив Кінг.

За його словами, довгострокові показники британської економіки будуть залежати від таких заходів, як "реформування банківської системи країни таким чином, щоб банки менше фокусувалися на короткотермінових прибутках, а більше на створення бізнесу для обслуговування своїх клієнтів".

Реклама:

"Плани уряду вибудувати стіну між ризикованими операціями банків та їх бізнесом з кредитування компаній і споживачів повинні допомогти. Також позитивним буде збільшення конкуренції в секторі. Крім того, враховуючи недавні скандали в банківській сфері, варто зазначити, що фінкомпаніям треба повчитися чесної гри у Олімпійського руху", - зазначив чиновник

Як відомо, минулого тижня Банк Англії знизив прогноз зростання ВВП Великобританії на 2012-2013 рр. до 2%, тоді як у травні прогнозувалося підвищення показника на 2,5%.

Британський ВВП впав у другому кварталі 2012 року на 0,7% в порівнянні з попередніми трьома місяцями, що стало максимальним скороченням більш ніж за три роки.

У першому кварталі економіка Великобританії знизилася на 0,3%.

Подвійна рецесія зафіксована у Великобританії вперше з 1970-х років.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: