IKEA замахнулася на готельний бізнес

Понеділок, 13 серпня 2012, 12:40

Шведський меблевий гігант IKEA останнім часом дедалі частіше потрапляє у заголовки преси: компанія відчайдушно змагається за вихід на ринок Індії, що обіцяє їй мільярдні прибутки, а водночас планує підкорити нові для себе галузі.

Згідно з повідомленням журналу Immobilien Zeitung, із залученням дочірньої компанії Inter IKEA вже незабаром можуть бути реалізовані проекти зі зведення студентського житла та дешевих готелів у Західній Європі, які будуть обладнані меблями IKEA та виконанні у відповідній концепції, передає Deutsche Welle.

Виконавчий директор Inter IKEA Гаральд Мюллер сподівається вже незабаром отримати усі необхідні дозволи на зведення першого студентського проекту у Німеччині.

Загалом інтерес для компанії становлять усі університетські міста.

Реклама:

Іншим новим напрямом може стати заснування мережі бюджетних готелів. Для цього компанія та її партнери вже підшуковують вільні земельні ділянки.

У перспективі ж може йтися про розвиток нових міських районів, заснованих під реалізацію цієї ініціативи.

Наприклад, у Лондоні, де у районі Іст-Енд вже невдовзі має постати справжнє "містечко IKEA", яке включатиме тисячу одиниць житла, офісних приміщень, готель та магазини.

Інтерес до проекту, за словами Мюллера, виявляють і у Німеччині, де під ці цілі можуть бути використані ділянки поблизу центральних вокзалів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!