Російська опозиція готова брати гроші у Березовського

Понеділок, 13 серпня 2012, 10:47

Борис Березовський може виділити російської опозиції гроші на розвиток інтернет-телебачення.

Про це проживає в Лондоні опальний олігарх заявив виданню "РБК daily".

Опозиціонери з "Справедливої Росії" готові прийняти його умови.

За даними видання, вже у вересні депутат від "есерів" Ілля Пономарьов має намір провести перші благодійні вечері для бізнесменів і презентувати там проекти опозиції.

Реклама:

За його словами, подібні зустрічі заплановані не тільки в Москві, але також у Лондоні, Нью-Йорку, Тель-Авіві і Сан-Франциско.

"Опозиція вже навчилася збирати гроші через Інтернет, але максимальні обсяги, які збираються таким способом, не колосальні. В середньому одна людина дає по 500 рублів, отже, потрібні мільйони жертводавців. Ми дійдемо і до цього, але зараз потрібно працювати з бізнесом", - пояснив суть своєї пропозиції Пономарьов.

Дізнавшись про цю ініціативу Борис Березовський заявив, що готовий "підписатися під цим", але під "Гудкова або Пономарьова" не дасть жодної копійки.

"От якщо скажуть, що з ними працюють Невзоров, Доренко або Льоня Парфьонов, - безумовно", - заявив він.

У відповідь депутат від "Справедливої Росії" Дмитро Гудков, який анонсував створення опозиційного інтернет-телебачення, дав зрозуміти, що такі аргументи будуть зрозумілі і прийняті.

За його словами, канал запросить "великих професіоналів, журналістів з ім'ям".

Поки парламентарій назвав прізвище Андрія Лошака, який готовий займатися виробництвом.

"Решта журналістів продовжують співпрацю із федеральними каналами, не можу їх назвати", - додав політик.

В "Єдиній Росії" вже заявили, що проекту необхідно буде "забезпечити легальність залучених коштів, гарантувати, що він не стане каналом для відмивання грошей, нажитих незаконним шляхом, або екстремістських фінансових ресурсів".

За словами віце-спікера Державної думи Сергія Железняка, "тільки прозоре легальне ЗМІ має можливість заслужити повагу аудиторії, решта - афери".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: