"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Акціонери "дочки" Кернела розглянуть питання викупу акцій

Понеділок, 13 серпня 2012, 09:07

Агрохолдинг "Кернел", що купив в 2011 році контрольний пакет акцій ПАТ "Цукровий союз "Укррос" і критикований міноритаріями "Укррос" за відмову від виставлення оферти на викуп їхніх акцій, повідомив про скликання позачергових зборів акціонерів ПАТ для голосування з питання про викуп акцій.

Збори акціонерів ріс призначені на 14 вересня, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

Міноритарії "Укрроса" щодо подальших питань про викуп можуть звертатися до команди investor relations "Кернела".

Як відомо, агрохолдинг "Укррос" був виведений на ринок за допомогою інвесткомпанії "Драгон Капітал" в 2007 році.

Реклама:

За даними цієї інвесткомпанії, в 2011 році "Кернел" придбав "Укррос" майже за 60 млн доларів, тоді як капіталізація на той момент складала близько 40 млн доларів.

Після цього новий власник запропонував міноритаріям заплатити за їхні акції лише 18% від ціни покупки контрольного пакета.

"Драгон Капітал" пояснював, що уникнути обов'язкової оферти вдалося тому, що "Кернел" купував кіпрську компанію, яка володіла "Укррос".

Таку позицію "Кернел" критикували й інші інвестори. Зокрема, інвестиційний фонд The Ukraine Opportunity Trust (UKRO) під управлінням Fabien Pictet & Partners, який котирується на Лондонській фондовій біржі, в листопаді 2011 року повідомив, що продав акції "Кернел" і "Авангарду" через відмову цих українських агрохолдингів та їх власників при поглинанні більш дрібних українських агрокомпаній викуповувати акції у міноритаріїв.

Фонд тоді зазначав, що міноритарії "Укрроса

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: