"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Польща хоче будувати систему ПРО разом з Францією і Німеччиною

Неділя, 12 серпня 2012, 14:31

Польща розраховує на співпрацю з Францією, Німеччиною та іншими союзниками по НАТО при створенні власної системи протиракетної оборони.

Про це повідомив міністр оборони країни Томаш Семоняк в інтерв'ю Польському агентству преси, передають "Ведомости".

За його словами, протиповітряна, в тому числі протиракетна оборона значиться в числі пріоритетів програми розвитку збройних сил країни, схваленої президентом Броніславом Коморовським в листопаді 2011 року.

"Згідно цій програмі, якість повинна бути на абсолютно новому рівні. Ми дуже хочемо, щоб це відбувалося у співпраці з Францією, Німеччиною та іншими нашими союзниками. НАТО дуже підтримує ініціативи, спрямовані на те, щоб окремі країни досягали певного оборонного рівня спільно. Це так звана "розумна оборона". При такій дорожнечі проектів така співпраця саме напрошується", - сказав Семоняк.

Реклама:

Він додав, що вартість польської системи ПРО оцінюється в суму від 10 до 20 млрд злотих (3-6 млрд доларів).

У серпні Броніслав Коморовський заявив про необхідність створення в Польщі власної системи протиракетної оборони, яка, поряд з елементами американської ЄвроПРО, стала б частиною загальної системи НАТО.

Необхідність реалізації такої програми польська влада пов'язує із зміною характеру ведення бойових дій і старінням діючої системи, створеної за технічної підтримки СРСР.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: