Комісаров не зміг очолити біржу ПФТС

П'ятниця, 10 серпня 2012, 09:33

Наглядова рада фондової біржі ПФТС у четвер не змогла обрати новим головою правління майданчика Євгенія Комісарова, який зараз обіймає посаду заступника голови правління "Української біржі".

Про це повідомляє "Комерсант-Україна".

Кандидатура Комісарова була висунута мажоритарним акціонером - "Московською біржею ММВБ-РТС" (володіє 50% +1 акція), яка має п'ять представників у наглядовій раді.

Однак, на зборах були присутні лише четверо представників "Московської біржі ММВБ-РТС".

Реклама:

Тому сім голосів, відданих за Євгена Комісарова, не вистачило для його обрання.

У зв'язку з тим, що повноваження нинішнього глави ПФТС Олександра Склярова закінчилися 9 серпня, керувати майданчиком доручили члену правління ПФТС Ігорю Селецькому.

Фондова біржа ПФТС заснована в 1997 році і є однією з найбільших в країні.

ПФТС тривалий час була лідером ринку, однак незадоволені якістю її роботи провідні торговці разом з РТС створили в 2008 році "Українську біржу" (Київ), яка заробила навесні 2009 року.

Потім ПФТС залучила в якості стратегічного інвестора ММВБ, продавши їй 50,02% акцій, але в даний час ПФТС лідирує на ринку лише за обсягами торгівлі держоблігаціями.

Наприкінці липня 2012 року стало відомо, що злиття ПФТС та УБ не відбудеться.

Як повідомив старший віце-президент ММВБ-РТС Олександр Потьомкін, який очолює також наглядову раду ПФТС, цього не передбачає стратегія ПФТС.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: