Держпідприємства взяли в борг у держбанків 790 мільйонів

Середа, 1 серпня 2012, 13:54

Державні підприємства за результатами тендерів уклали угоди з ПАТ "Державний експортно-імпортний банк України" і ПАТ "Державний ощадний банк України" на отримання кредитів на загальну суму 790 млн гривень.

Про це повідомляє портал "Наші гроші" із посиланням на публікацію у "Віснику державних закупівель".

ДП "Вугілля України" позичило в Укрексімбанку 200 млн гривень на один рік. Вартість обслуговування кредиту становить 39,01 млн гривень.

Заставою є майнові права за договорами поставки вугілля, укладеними між ДП "Вугілля України" та споживачами. Цільове призначення кредиту не повідомляється.

Реклама:

Також Укрексімбанк відкрив відновлювальну кредитну лінію держпідприємству "Науково-виробничий комплекс газотурбобудування "Зоря" – "Машпроект" у розмірі 55 млн доларів терміном на один рік.

Вартість обслуговування кредиту становить 5,76 млн доларів. Заставою є газотурбінні двигуни виробництва "Зорі"-"Машпроект", які зберігаються в Миколаєві.

Кредит отриманий для поповнення обігових коштів (на закупівлю сировини, матеріалів та комплектуючих, виплату заробітної плати та обов‘язкових платежів), погашення кредитів в інших банках тощо.

Ощадбанк відкрив відновлювальну кредитну лінію ПАТ "Центренерго" у розмірі 150 млн гривень на один рік. Вартість обслуговування кредиту становить 26,25 млн гривень.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: