"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Фірташ отримає контроль над "Миколаївгазом"

Середа, 1 серпня 2012, 11:44

ПрАТ "Газтек" (Київ) перемогло в конкурсі з продажу 25% (2 млн 19,4 тис. акцій) підприємства з газопостачання та газифікації ПАТ "Миколаївгаз", запропонувавши 18,97 млн гривень при стартовій ціні 18,4 млн гривень.

Другий учасник конкурсу - ТОВ "ІК Фінлекс-Інвест" (Київ) - готовий був придбати цей пакет не більше ніж за 18,785 млн гривень, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

Спочатку "Газтек" запропонував за пакет акцій 18,6 млн гривень, а його єдиний конкурент "Фінлекс-Інвест" - 18,4 млн гривень.

У ході торгів було зроблено два кроки. "Газтек" погодився на ціну 18,97 млн гривень, "Фінлекс-Інвест" не стало пропонувати більшу ціну, і конкурсна комісія визнала перемогу "Газтек".

Реклама:

Як відомо, ПАТ "Газтек" вже володіло 25,22% акцій "Миколаївгаз", таким чином його пакет у компанії збільшився до 50,22% акцій.

Згідно з умовами конкурсу, покупець повинен протягом трьох років інвестувати в розвиток "Миколаївгазу" 3,854 млн гривень.

Зокрема, 2,76 млн гривень необхідно направити на установку вузлів обліку природного газу на газових мережах, шафових регуляторних пунктів, установку систем контролю за станом обладнання газорегулюючих пунктів.

Крім того, 1,094 млн гривень мають бути інвестовані в установку систем дистанційного отримання показників з вузлів абонентського обліку.

Покупець також повинен забезпечити зниження виробничо-технологічних втрат газу "Миколаївгаз" до нормативного рівня з 2015 року.

ПАТ "Миколаївгаз" обслуговує газорозподільні мережі, розташовані на території Миколаївської області.

Станом на початок 2012 року, ФДМ володіло 25% акцій компанії, НАК "Нафтогаз України" - 25% акцій, ЗАТ "Газтек" - 25,22% акцій.

Власниками 96% акцій "Газтек" є чотири кіпрських компанії.

Рахунки "Газтек" в національній валюті обслуговуються в Надра Банку, підконтрольному українському бізнесменові Дмитру Фірташу, який раніше заявив про готовність брати участь в приватизації облгазів.

Радіо "Свобода" стверджує, що "Газтек" належить компанії Group DF Фірташа.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: