"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Хорошковський хоче набрати ще більше кредитів Світового банку

Середа, 1 серпня 2012, 09:28

Українська влада готова здійснити "необхідні кроки" для отримання кредитів одного з найбільших фінансових партнерів країни - Світового банку на загальну суму близько 850 млн доларів.

Про це заявив перший віце-прем'єр Валерій Хорошковський у вівторок на зустрічі з керівництвом Світового банку, повідомляє прес-служба політика.

Згідно із повідомленням, в ході зустрічі Хорошковський обговорив спільну підготовку системних проектів розвитку.

Першочерговими серед них мають стати "Друга програмна позика на реабілітацію фінансового сектора" на суму 350 млн доларів і "Четверта позика на політику розвитку" на суму 500 млн доларів.

Реклама:

Хорошковський при цьому зазначив, що активізація співробітництва зі Світовим банком "сприятиме ефективному впровадженню реформ в Україні".

За його словами, успішна реалізація 11 інвестиційних проектів на загальну суму позик 1,72 млрд доларів дозволить українським підприємствам-бенефіціарам не лише модернізувати засоби виробництва, але й залучити передові технології.

"Сторони відзначили значний потенціал кредитування України з точки зору можливостей банку із фінансування проектів на суму 1 млрд доларів щорічно", - повідомили у прес-службі першого іце-прем'єра.

За результатами зустрічі була досягнута домовленість щодо активізації співробітництва в рамках Стратегії партнерства Світового банку та України на 2012-2016 фінансові роки і подальшої взаємодії для покращення результативності реалізації проектного портфеля Банку.

Як відомо, протягом 1992-2012 рр. Україна отримала від Світового банку близько 7 млрд доларів кредитів на фінансування 39 проектів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!