У Колеснікова пояснили, чому гості Євро так і не злітали в Канів

Понеділок, 9 липня 2012, 18:34

Гелікоптерний майданчик у Каневі поки не в змозі приймати пасажирів через відсутність сертифікату.

Про це повідомили в Міністерстві інфраструктури у відповідь на запит заступника глави Верховної Ради Микола Томенка, повідомляє прес-служба депутата.

Як відомо, восени 2011 року був відкритий гелікоптерний майданчик біля Тарасової гори, будівництво якого здійснювалося за державні кошти та було включене до плану реалізації Державної цільової програми підготовки та проведення в Україні фінальної частини чемпіонату Європи з футболу.

Стосовно його цілей, то сайт Кабміну повідомляв, що "передбачається, що гості чемпіонату, які виявлять бажання відвідати Шевченківські місця, матимуть можливість побувати на цих славетних черкаських землях, вклонитися могилі Кобзаря, при цьому - зі значною економією часу на дорогу".

Реклама:

У Мінінфраструктури повідомили, що "на цей час заявка на реєстрацію гелікоптерного майданчика у с.Пекарі Канівського району Черкаської області до Державіаслужби не надходила".

"Вказаний гелікоптерний майданчик не занесений до Державного реєстру цивільних аеродромів (вертодромів) України. Питання сертифікації гелікоптерного майданчика буде розглядатись тільки після його реєстрації у Державному реєстрі цивільних аеродромів (вертодромів) України", - уточнили в міністерстві.

"Отож, у підсумку, Євро завершилося, а найдорожчий гелікоптерний майданчик, збудований бюджетним коштом на гроші Євро для так званих багатих туристів чемпіонату, влада досі не сертифікувала. І, цілком зрозуміло, що він досі не є придатним для польотів", - підсумував Томенко.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!