Євро відступив від мінімуму за 2 роки в очікуванні зустрічі Єврогрупи

Понеділок, 9 липня 2012, 16:06

Євро відступив від мінімуму за два роки в ході торгів у понеділок на заяві Європейської комісії про те, що подальша рекапіталізація проблемних банків за рахунок коштів стабфонду може не потребувати надання гарантій від урядів.

Крім того, інвестори очікують новин із вечірньої зустрічі міністрів фінансів єврозони (Єврогрупа), які обговорять наповнення антикризових програм, узгоджених на червневому саміті Євросоюзу, повідомляє агентство Bloomberg.

На порядку денному - питання про використання "фонду порятунку" - Європейського механізму стабільності (ESM) - для підтримки Іспанії та Кіпру, чергові заходи допомоги Греції, а також терміни створення єдиного регулятора для банківського сектору єврозони.

"Єврогрупі доведеться розкрити конкретику щодо рішень, ухвалених на саміті лідерів Євросоюзу. Деякі інвестори можуть почати обережно вкладатися в євро, якщо вважатимуть, що влада повідомить щось значуще, але інші можуть поставитися до цього з великим скепсисом, як минулого тижня", - зазначив аналітик Commerzbank Ульріх Лейхтман.

Реклама:

Євро в парі з доларом до 15:05 коштував 1,2302 долара проти 1,2291 долара за євро на закриття 6 липня. В ході торгів євро опускався до мінімуму з липня 2010 року - 1,2251 долара.

Щодо єни євро подешевшав до 97,83 єни з 97,91 єни за долар за підсумками торгів у п'ятницю.

Курс японської нацвалюти до долара знизився на 0,1% - до 79,56 єни.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: