"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

У аграрному відомстві запевняють, що виробництво молока зростає

Субота, 7 липня 2012, 12:35

Зростання виробництва молока за перші п'ять місяців 2012 року становить 2,6% в порівнянні з аналогічним періодом 2011 року.

Про це повідомив директор департаменту економічного розвитку та аграрного ринку міністерства аграрної політики і продовольства Сергій Кваша, передає "ЛігаБізнесІнформ".

"Загальні тенденції в галузі молочного скотарства протягом перших п'яти місяців були досить позитивними. За цей час виробництво молока в усіх категоріях господарств збільшилося на 107,5 тис тонн, або на 2,6% в порівнянні з аналогічним періодом минулого року. При цьому це збільшення відбулося на 13,7% за рахунок сільськогосподарських підприємств", - зазначив директор департаменту.

Він наголосив на актуальності програми державних дотацій за зміст молодняку ​​ВРХ в господарствах населення, яка буде діяти на постійній основі.

Реклама:

"Постанови Кабміну дають можливість через механізм державної дотації стимулювати селян тримати молодняк великої рогатої худоби. За одну голову виплачується тисяча гривень, і, на моє переконання, ця програма реально діє", - додав Кваша.

Нагадаємо, Мінагропрод направив населенню 1,046 млн гривень дотацій на збереження поголів'я великої рогатої худоби з обіцяних раніше 1 млрд гривень.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: