Рада хоче, щоб місцева влада зверталася до Держпідприємництва

П'ятниця, 6 липня 2012, 15:33

Верховна рада планує зобов'язати місцеві ради погоджувати свої проекти регуляторних актів у сфері господарської діяльності з Державним комітетом з питань регуляторної політики та розвитку підприємництва.

За внесення відповідної зміни до ст. 34 закону "Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності" (щодо пропозицій спеціально уповноваженого органу) №10426 проголосувало 232 депутата, передає "Інтерфакс-Україна".

Законопроект, зокрема, передбачає обов'язкову підготовку відомством пропозицій по вдосконаленню проекту регуляторного акта, внесеного на розгляд сільської, селищної, міської, районної у місті, районної, обласної ради.

Порядок підготовки пропозицій відомством встановлює уряд.

Реклама:

"Законопроект розроблений з метою наближення України до світової практики регуляторної політики. Розробка проекту обумовлена ​​необхідністю закріплення на законодавчому рівні якісно нових підходів до здійснення державного регулювання господарської діяльності органами місцевого самоврядування, що дозволить забезпечити дотримання принципів державної регуляторної політики у здійсненні місцевого самоврядування", - відзначається в пояснювальній записці.

На думку її авторів, це дозволить зменшити регуляторний тиск на суб'єктів госпдіяльності шляхом спрощення процедур державного регулювання економіки та зменшення пов'язаних з цим фінансових та інших витрат підприємців.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: