Ціни на нафту Brent опустилися нижче 100 доларів

П'ятниця, 6 липня 2012, 15:11

Ціни на нафту марки Brent опустилися нижче 100 доларів за барель на фоні очікувань, що уряд Норвегії покладе кінець страйку нафтовиків.

Вдень 6 липня Brent подешевшала на 1,62 долара до 99,08 долара за барель, а нафта WTI - на 1,58 долара до 85,64 долара за барель, пише Reuters.

Уряд Норвегії 6 липня може втрутитися в суперечку між працівниками нафтових платформ і компаніями з приводу пенсій, щоб покласти край страйку, який турбує нафтовий ринок.

Унаслідок страйку, що почався 24 червня, видобуток нафти в Норвегії знизився на 13%, а видобуток газу - на 4%.

Реклама:

"Brent підтримується посиленням трудового спору в Норвегії, але увага зосереджена на попиті, - сказав старший партнер консалтингової компанії Purvin & Gertz Віктор Шум. - Зниження процентних ставок в Китаї стало сюрпризом, і хоча воно повинно було стимулювати ринок, воно було сприйнято як визнання економічних проблем і не надихнуло інвесторів".

5 липня Європейський центробанк і центробанк Китаю знизили процентні ставки, а Банк Англії почав третій етап "кількісного пом'якшення".

5 липня ціна Brent піднялася до місячного піку вище 102 доларів за барель, але потім стала знижуватися в міру ослаблення євро до долара після зниження процентних ставок Європейського центробанку.

Інвестори чекають звіту про зайнятість у США, який вийде 6 липня.

Деякі аналітики підвищили прогнози зростання числа робочих місць після кращих, ніж очікувалося, даних про зайнятість у приватному секторі.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: