МВФ позитивно оцінив реформи в Україні

П'ятниця, 6 липня 2012, 13:15

Рада директорів Міжнародного валютного фонду позитивно оцінює реформи, проведені в Україні, а також досягнуту в країні цінову стабільність.

Про це сказано в резюме виконуючого обов'язки голови ради директорів МВФ Девіда Ліптона за підсумками консультацій з Україною, проведених у Вашингтоні (США) 29 червня, повідомляє агентство "Українські новини".

Зокрема, рада директорів МВФ констатує поновлення економічного зростання в Україні після кризи 2008-2009 років, зниження рівня інфляції й дефіциту держбюджету, високо оцінює зусилля влади з проведення реформ (затвердження нового пенсійного законодавства, Податкового й Митного кодексів).

Фонд позитивно оцінює прогрес, що було досягнуто у банківському секторі й вітає план зі зменшення впливу валютних ризиків на банківську систему.

Реклама:

Водночас МВФ підкреслює, що Україна усе ще має низку уразливих галузей, у тому числі через складні зовнішні умови.

Рада директорів фонду вказує на необхідність активізації реформ для поліпшення середньострокових перспектив зростання й рекомендує державним органам влади продовжувати реформи, спрямовані на відмову від політики кризового періоду.

Очікується, що наступні консультації з Україною щодо статті IV статуту МВФ будуть проведені за принципом стандартного річного циклу.

В МВФ позитивно оцінили прогрес, який був досягнутий у банківському секторі та привітали плани щодо зменшення впливу валютних ризиків на банківську систему.

За інформацією ЗМІ, МВФ припускає поновлення кредитування України в рамках програми stand-by уже цього літа, однак найбільш імовірним терміном поновлення кредитування вважається кінець року.

Як повідомлялося, раніше МВФ заявив про намір ради директорів обговорити виконання Україною зобов'язань з валютного режиму 29 червня.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!