Рада розширила повноваження Нацкомзв'язку

П'ятниця, 6 липня 2012, 11:14

Верховна рада прийняла закон "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо регулювання в галузі зв'язку".

Про це повідомляє агентство "ЛІГАБізнесІнформ" із посиланням на інформаційне управління ВРУ.

Законодавчим актом розширено понятійно-категорійний апарат закону "Про телекомунікації" та уточнюються повноваження національної комісії, що здійснює державне регулювання у сфері зв'язку та інформатизації (НКРЗІ).

Зокрема, в Законі "Про телекомунікації" за НКРЗІ закріплені повноваження щодо встановлення порядків щодо:

Реклама:

- Розподілу, обліку, вилучення номерного ресурсу,
- Надання послуг по перенесенню абонентських номерів,
- Надання послуг національного роумінгу,
- Оприлюднення операторами, провайдерами телекомунікацій інформації про якість телекомунікаційних послуг,
- Встановлення вичерпного переліку підстав для відмови у видачі, переоформленні, продовженні терміну дії, анулювання та видачі дубліката дозволу на використання номерного ресурсу,
- Встановлення адміністративно-господарської відповідальності операторів, провайдерів телекомунікацій у вигляді штрафів за порушення законодавства про телекомунікації.

У законі "Про радіочастотний ресурс України" за національною комісією, що здійснює державне регулювання у сфері зв'язку та інформатизації, закріплені повноваження визначати кількість ліцензій на користування радіочастотним ресурсом України.

Вони можуть бути видані для визначеної радіотехнології у смугах радіочастот, виділених планом використання радіочастотного ресурсу України для загальних користувачів.

Законом також визначено, що порядок контролю за ввезенням з-за кордону, виробництвом, реалізацією, обігом та використанням радіоелектронних засобів та випромінювальних пристроїв визначає Кабінет міністрів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: