Євро рекордно подешевшав до долара

П'ятниця, 6 липня 2012, 10:45

Курс євро до долара опустився у п'ятницю до 1,2381 долара за євро порівняно з 1,2391 долара за євро на закриття ринку в четвер.

З початку цього тижня євро подешевшав вже на 2,3%, що є найістотнішим падінням з 16 грудня 2011 року, повідомляє агентство "Интерфакс".

Вартість європейської валюти до єни знизилася до 98,90 єни проти 99,03 єни за євро напередодні.

Інвестори чекають даних про обсяги промислового виробництва в Німеччині та Іспанії, які, як очікується, покажуть зниження показників і стануть ще одним сигналом того, що боргова криза в єврозоні негативно позначається на темпах економічного підйому в регіоні.

Реклама:

Промвиробництво в Німеччині зменшилася у травні 2012 року на 1,2% у порівнянні з тим же місяцем 2011 року, прогнозують експерти. За їхніми оцінками, в Іспанії скорочення промвиробництва у травні склало 8,1%.

Глава ЄЦБ Маріо Драгі, виступаючи у четвер на прес-конференції за підсумками засідання, на якому було прийнято рішення знизити базову процентну ставку на 0,25 процентного пункту - до рекордно низьких 0,75%, зазначив, що економічне зростання в єврозоні залишається слабким.

За його словами, зниження ставки ЄЦБ може надати лише обмежений вплив на економіку єврозони, яка скочується в рецесію.

"Базові для європейської економіки чинники виглядають похмурими. Ми не очікуємо, що якісь економічні індикатори здатні підтримати євро", - відзначає аналітик Gaitame.com Research Institute Ltd. у Токіо Такуя Кавабата.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: