Хомутинник хоче перевірити "Оранту"

Четвер, 5 липня 2012, 11:02

Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сфері ринку фінансових послуг (Нацкомфінуслуг), має намір виконати доручення комітету Верховної ради з питань фінансів, банківської діяльності і податкової політики щодо проведення позачергової комплексної перевірки фінансового стану Національної акціонерної страхової компанії "Оранта".

Про це заявив глава Нацкомфінуслуг Андрій Стасевський, коментуючи опубліковані в ЗМІ заяви глави комітету Віталія Хомутинника щодо перевірки НАСК "Оранта", повідомляють "Подробности".

"У разі якщо нам надійде таке доручення, воно буде виконано", - сказав він.

Глава відомства також відзначив, що підтримує рішення парламентського комітету, і в разі підтвердження наявних у його розпорядженні фактів в компанію буде введена тимчасова адміністрація.

Реклама:

Стасевський уточнив, що комісія має намір почати перевірку компанії 1 серпня за підсумками її діяльності у першому півріччі.

Як відомо, НАСК "Оранта" входить до трійки найбільших українських компаній класичного страхування.

Має у своєму розпорядженні майже 800 структурними підрозділами в обласних центрах, містах і районах України. Її агентська мережа перевищує 7 тис. страхових агентів.

Нагадаємо, керівник "Оранти" Олександр Завада був опонентом Хомутинника у недавній спробі отримати контроль над Моторно-транспортним бюро.

Він разом з групою страхових компаній змогли отримати контроль над МТСБУ, позбавивши впливу людей Хомутинника.

Голова Нацфінпослуг Андрій Стасевський спочатку підтримав Заваду, але згодом знайшов спільну мову з Хомутинником, і зараз підтримує голову фінансового комітету парламенту.

Зараз у Верховній Раді знаходиться законопроект, яким контроль над МТСБУ знову повернеться до Хомутиннику.

Стасевський має, у свою чергу, отримати контроль над друком бланків полісів "автоцивілки".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!