"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Японці готові вкладати у київське метро

Четвер, 5 липня 2012, 09:00

Японський бізнес готовий інвестувати кошти у розвиток Київського метрополітену.

Про це заявив голова Київської міської держадміністрації Олександр Попов у середу після зустрічі з послом Японії Тоічі Сакатою, повідомляє агентство УНІАН із посиланням на прес-службу КМДА.

Під час зустрічі сторони обговорили перспективи співпраці, зокрема участі японського бізнесу в реалізації проектів державно-приватного партнерства, спрямованих на розвиток транспортної інфраструктури Києва.

"Мені приємно, що вже найближчим часом ми розпочнемо реалізувати дуже важливий спільний проект, який дозволить нам суттєво оновити рухомий склад Київського метрополітену. Фактично, ідеться про повну модернізацію вагонів підземки з використанням найсучасніших технологій. Цей проект буде реалізовано в рамках положень Кіотського протоколу. Нині ми готуємося до проведення тендерів. Утім, переконаний, що це тільки початок нашої співпраці", – сказав Попов.

Реклама:

Зі свого боку Саката наголосив, що представники японського бізнесу зацікавлені у співпраці з Києвом, як одним із найперспективніших міст Східної Європи.

При цьому співпраця приватного сектору Японії із українською столицею користується підтримкою уряду країни.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: