Рада збільшила дефіцит держбюджету і держборгу

Середа, 4 липня 2012, 16:28

Рада дозволила збільшити дефіцит держбюджету-2012 на прохання уряду надати йому право залучити додатково до спецфонду держбюджету до 3 млрд доларів китайських кредитів для реалізації проектів у сільському господарстві.

За прийняття в цілому законопроекту № 10683 "Про внесення змін до закону "Про держбюджет на 2012 рік" проголосувало 260 депутатів.

Згідно з проектом поправок до держбюджету-2012, пропонується збільшити граничні розміри дефіциту держбюджету і держборгу.

Як наголошується в пояснювальній записці до документа, його розроблено з метою забезпечення реалізації проектів у сфері сільського господарства, а саме - для закупівлі китайських засобів захисту рослин, насіння сільськогосподарських культур, сільськогосподарського обладнання, продажу українського зерна Китаю, будівництва в Україні заводу з виробництва засобів захисту рослин, переробки органіки-мінеральних добрив та інших проектів у країні.

Реклама:

Як повідомлялося, меморандум про співпрацю, який надає Україні можливість залучення 3 млрд доларів на реалізацію проектів в АПК, Міністерство аграрної політики та продовольства країни і Експортно-імпортний банк Китаю підписали 28 червня 2012 року.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: