Азаров вимагає розробити механізми агрострахування

Середа, 4 липня 2012, 12:33

Міністерство аграрної політики і продовольства повинно протягом двох тижнів передати на розгляд уряду пакет нормативних документів, необхідних для розвитку в Україні агрострахування.

З такою вимогою в середу виступив прем'єр-міністр Микола Азаров, повідомляє агентство "ЛІГАБізнесІнформ".

Прем'єр нагадав, що 1 липня 2012 вступив в силу закон про страхування виробництва сільгосппродукції.

Водночас, за його словами, Мінагропрод досі не розробив порядок і умови надання державою підтримки щодо здешевлення страхових платежів, перелік сільськогосподарської продукції, яка підлягає страхуванню, сільськогосподарських страхових ризиків та об'єктів страхування.

Реклама:

"Необхідно позбуватися того, щоб збитки агрогосподарств перекладати на плечі всіх платників податків. Необхідно нарешті перейти до загальносвітової практики, коли природно-кліматичні ризики компенсують страхові компанії", - підкреслив Азаров.

Як відомо, досі страховики здійснювали страхування сільськогосподарської продукції на підставі правил страхування та ліцензій на здійснення страхування майна (майнового страхування), страхування від вогневих ризиків та ризиків стихійних явищ, страхування фінансових ризиків.

Президент Віктор Янукович 2 березня 2012 року підписав закон "Про особливості страхування сільськогосподарської продукції з державною підтримкою", який набув чинності з 1 липня.

Він, зокрема, передбачає, що право страхування сільгосппродукції із держпідтримкою мають страховики, які відповідають вимогам закону "Про страхування", отримали ліцензію на здійснення відповідного виду страхування і є членами Аграрного страхового пулу.

Крім того, закон передбачає, що умови страхування сільгосппродукції із держпідтримкою, стандартні страхові тарифи, форми договорів страхування та додатків до них, форми інших документів щодо укладення та супроводу договорів страхування та врегулювання страхових випадків затверджує Нацкомфінуслуг спільно з Мінагропродом.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: