Нафтогаз почав реорганізацію своїх "дочок"

Середа, 4 липня 2012, 11:40

НАК "Нафтогаз України" ухвалила план заходів щодо реорганізації дочірніх компаній "Укртрансгаз" і "Укргазвидобування" в публічні акціонерні товариства.

Про це повідомляє агентство "ЛІГАБізнесІнформ" із посиланням на прес-службу Міністерства енергетики та вугільної промисловості.

Згідно з повідомленням, рішення прийнято на виконання розпорядження Кабінету міністрів № 360-р "Про реорганізацію дочірніх компаній Національної акціонерної компанії "Нафтогаз України" від 13 червня 2012 року.

У документі наголошується, що управління корпоративними правами щодо публічних акціонерних товариств здійснює НАК за погодженням із Міністерством енергетики та вугільної промисловості відповідно до законодавства.

Реклама:

Як повідомлялося, у травні 2012 року набув чинності закон "Про внесення змін до закону "Про трубопровідний транспорт" щодо реформування нафтогазового комплексу", який був прийнятий Верховною радою 13 квітня і підписаний президентом 28 квітня 2012 року.

Закон був прийнятий для забезпечення реалізації заходів з адаптації українського законодавства до законодавства ЄС у зв'язку з приєднанням України в 2009 році до договору про заснування Енергетичного співтовариства.

Також ідеться про реформування нафтогазового комплексу, створення ринкових умов, які сприятимуть залученню інвестицій для розширення можливостей та вдосконалення існуючої інфраструктури комплексу, подальшому його розвитку та інтеграції в європейську систему.

Як відомо, "Укртрансгаз" експлуатує систему магістральних газопроводів і підземних сховищ газу країни.

Пропускна здатність газотранспортної системи України на вході становить 288 млрд. кубометрів, на виході - 178,5 млрд. кубометрів, у тому числі в країни Європи 142,5 млрд. кубометрів, Молдову - 3,5 млрд. кубометрів.

"Укргазвидобування" є найбільшою газовидобувною компанією країни, яка забезпечує близько 75% загального видобутку газу в країні.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: