Fiat доведе частку в Chrysler до 61,8%

Середа, 4 липня 2012, 10:59

Італійський Fiat SpA поінформував VEBA (трастовий фонд Добровільного товариства взаємодопомоги найманих працівників, який входить в Об'єднану профспілку робітників автомобільної промисловості United Auto Workers) про виконання опціону на придбання частини акцій Chrysler.

За підсумками операції Fiat отримає ще 3,3% акцій Chrysler і збільшить частку в статутному капіталі компанії до 61,8%, повідомляє "ЛІГАБізнесІнформ".

Очікується, що операція буде завершена в найближчі кілька тижнів. Фінансові деталі транзакції не розкриваються.

Це буде перша покупка частки в компанії Chrysler у профспілки. Раніше Fiat купував акції автоконцерну в урядів США і Канади.

Реклама:

Як відомо, під час фінансової кризи в 2009 році, коли Chrysler опинився в передбанкрутному стані, уряд США влив у нього 12,5 млрд доларів, Канади - 2,9 млрд канадських доларів.

Італійська компанія, яка брала участь у порятунку американського гіганта, отримала 20% акцій із можливістю подальшої консолідації цінних паперів Chrysler.

Американський автовиробник зазнав реструктуризації, компанія була розділена.

У квітні 2011 року Fiat збільшив частку в Chrysler до 30%, а в липні став мажоритарним акціонером, збільшивши свою частку до 55,3%.

У січні 2012 року італійський автомобілебудівний концерн отримав ще 5% акцій Chrysler, після чого частка Fiat у статутному капіталі американської компанії склала 58,5%.

В рамках угоди з урядом США Fiat може збільшувати частку у статутному капіталі Chrysler не через пряму купівлю акцій, а шляхом виконання обговорених умов, зокрема розширення міжнародної дилерської мережі американської компанії і виробництва економічних моделей автомобілів.

Першою такою моделлю стане Dodge Dart, початок продажів якої заплановано на першу половину 2012 року.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: