На Євро-2012 заробили тільки нелегальні таксисти - експерт

Середа, 4 липня 2012, 09:54

Прибуток від проведення в Україні Євро-2012 отримав тіньовий ринок таксі, а офіційні перевізники отримали збитки.

Таку думку висловив співголова Робочої групи з упорядкування перевезень пасажирів на таксі в м.Київ при Київській державній міській адміністрації Андрій Антонюк, повідомляє агентство УНІАН.

"Тіньовий ринок заробив, а держава при цьому втратила. Бізнес легальний заробив би тоді, якби був створений ринок із системними правилами гри. Цього не було. Тому виходить, що в даній ситуації заробили нелегали, горлохвати", - сказав він.

За оцінками Антонюка, у столиці працює близько 25 тис. автомобілів таксі, з яких 95% знаходиться в тіні.

Реклама:

У звичайний період середня виручка таксі становить 8-10 тис. гривень на місяць.

Він підрахував, що за період чемпіонату 20 тис. автомобілів тіньового ринку в разі їх легалізації могли б принести до бюджету Києва близько 12 млн гривень податків.

Антонюк зазначив, що, порівняно зі звичайним періодом, за місяць проходження Євро-2012 кількість замовлень офіційних таксі не збільшилася.

Зокрема, в середньому в одну службу таксі надходить 1500 звернень, вони виконують 1200 викликів, більше 200 викликів становлять відмови.

"Таксі працювало у звичному режимі. Кількість замовлень не збільшилася. Євро пройшло тихо, стабільно, у звичайному режимі", - додав він.

Антонюк уточнив, що за період Євро-2012 прибуток служб таксі, порівняно з червнем 2011 року, не змінився і залишається незначним.

За його даними, служби таксі, що входять в Українську таксомоторну асоціацію, на час чемпіонату не підвищували вартості проїзду, яка для Києва становила: 15 гривень посадка, по місту - 5 гривень за кілометр, за містом - 3,5 гривень за кілометр у один бік.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: