"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Світовий банк може витрачати на проекти в Україні мільярд доларів щороку

Вівторок, 31 липня 2012, 19:21

Світовий банк може фінансувати проекти в Україні на 1 млрд доларів щороку.

Про це йшлося на зустрічі першого віце-прем’єр-міністра Валерія Хорошковського з директором-розпорядником Світового банку Шрі Мульяні Індраваті, яка відбулась 31 липня 2012 року Вашингтон, йдеться у повідомленні прес-служби першого віце-прем`єр-міністра.

За словами Хорошковського, успішна реалізація 11 інвестиційних проектів на загальну суму позик 1,72 млрд доларів дозволить українським підприємствам-бенефіціарам не лише модернізувати засоби виробництва, а й залучити передові технології.

"Сторони також обговорили стан підготовки системних проектів розвитку. Першочерговими з них мають стати "Друга програмна позика на реабілітацію фінансового сектору" на суму 350 млн доларів та "Четверта позика на політику розвитку" на суму 500 млн доларів", - сказано в повідомленні.

Реклама:

Хорошковський заявив, що з огляду на прогрес у підготовці зазначених проектів українська сторона готова спільно з банком здійснити необхідні кроки з метою їх реалізації найближчим часом.

"Сторони відзначили значний потенціал кредитування України з точки зору можливостей банку щодо фінансування проектів на суму 1 млрд доларів щороку", - зазначили у прес-службі Хорошковського.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: