Греція скаржиться на відсутність грошей

Вівторок, 31 липня 2012, 17:54

Майже збанкрутіла Греція швидко втрачає останні гроші в очікуванні наступного фінансового траншу від міжнародних кредиторів.

Про це заявив 31 липня заступник міністра фінансів, пише Reuters.

Ця заява стала тривожним дзвінком, що свідчить про тяжке фінансове становище держави.

Європейські партнери Греції неодноразово обіцяли, що країна отримає кошти до серпня, коли їй треба виплатити борг у розмірі 3,2 мільярда євро, але деталі фінансування поки не розголошувалися.

Реклама:

За відсутності цих грошей Греція не зможе фінансувати свої повсякденні державні потреби - від зарплат поліції та іншим громадським службам до пенсій та допомог.

Країна повністю залежить від допомоги європейських партнерів та Міжнародного валютного фонду, які в останні тижні посилили тиск, затримуючи подальші виплати до появи оцінки сумлінності здійснення Грецією узгоджених реформ.

"Грошові резерви майже на нулі. Складно сказати, на який термін їх вистачить, так як це завжди залежить від виконання бюджету, надходжень і витрат, - сказав заступник міністра фінансів Христос Стайкурас державному телеканалу NET. - Але ми, безумовно, на грані, ми не отримали фінансовий транш, якого чекали, і над нами висить проблема погашення облігацій ЄЦБ 20 серпня".

Оцінка успіхів Греції в дотриманні умов програми допомоги, яку проводять в Афінах інспектори ЄС і МВФ, як очікується, не з'явиться раніше вересня.

Посилюючи невизначеність, грецькі політичні лідери сперечаються про скорочення бюджету на 11,5 мільярда, яке необхідно, щоб задобрити кредиторів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!